+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 29 z 29

Temat: Konkurs Frizony i księgarni internetowej Multibook!

Domyślnie Konkurs Frizony i księgarni internetowej Multibook!

Szanowni Użytkownicy!

Frizona wraz z internetową księgarnią Multibook organizuje konkurs twórczości Frizonowej, w którym można wygrać książki. W konkursie startować będą nie Użytkownicy, a ich twórczość. Może być to praktycznie wszystko - nie zamierzamy absolutnie ingerować w rodzaj twórczości, formę itd. Jestem przekonany, że Użytkownicy Frizony są na tyle rozgarnięci, że sami doskonale orientują się co przystoi wrzucać na taki portal, jak Frizona, a co już tutaj nie pasuje. Jeśli ktoś nie trafi to najwyżej jego dzieło nie zostanie wzięte pod uwagę podczas głosowania na najlepsze prace. Taką pracą może być na przykład:

Ciekawy artykuł, np. nt. ekonomii;

Ciekawe rozważanie filozoficzne, zawarte w artykule, bądź wierszu;

Filmik ze scenką, ukazującą jakiś absurd polityczny;

Materiał dla FrizonaTV w postaci jakiegoś tłumaczenia ciekawego, zagranicznego wykładu;

Grafika / rysunek / obraz, mający na celu przekazanie czegoś ważnego;

Trafne hasło, odzwierciedlające jakieś zauważalne fakty;

itd.
    Naprawdę istnieje tutaj całkowita dobrowolność.

Konkurs trwać będzie do niedzieli 14 marca. W godzinach wieczornych tego dnia ogłoszone zostanie rozstrzygnięcie konkursu.

Prace należy publikować w osobnych tematach w działach pasujących do ich treści (czyli artykuł nt. bieżących spraw politycznych do działu "Polityka", rozważanie ideologiczne do działu "Ideologia", praca ekonomiczna do działu "Ekonomia" itd.). Jeśli trudno będzie się komuś zdecydować do jakiego działu nadać swą pracę, to zawsze może do działu "Publicystyka Frizony".

Następnie należy w tym temacie napisać posta:

Zgłaszam do konkursu:

[tutaj link do tematu z twórczością]
    (dokładnie tak, jak podane w cytacie powyżej - istotny jest kolor czerwony i pogrubienie informacji, że jest to zgłoszenie, by potem łatwo było wyłapać to wszystko)

Nagrody do wygrania:

Richard Prebble - Nowozelandzkie odrodzenie gospodarcze - łącznie 3 egzemplarze
    Reed - Wielkie mity wielkiego kryzysu - łącznie 3 egzemplarze
    Zbiór Kradzież a rozwój gospodarczy - łącznie 3 egzemplarze

Nagrody ufundowała niepoprawnie politycznie księgarnia Multibook:

Dodatkowo, dzięki uprzejmości naszego Użytkownika Alana do wygrania może być jeszcze książka Richarda Prebble: "Nowozelandzkie odrodzenie gospodarcze":

http://multibook.pl/577,richard-preb...spodarcze.html

Nie ma limitu na ilość zgłaszanych prac, więc każdy może wygrać więcej niż jedną książkę.

W przypadku braku wystarczającej liczby dobrych prac niewygospodarowane książki przejdą na następny konkurs.

Domyślnie

Kto głosuje? Administracja? Uczestnicy konkursu? Wszyscy użytkownicy? Jakieś jury(kto)?
    7. Kain i Abel byli przykładnym, zgodnym rodzeństwem... a potem Kain zaczął czytać bloga JKM.
    9. Gdy najwięksi naukowcy zastanawiali się jak pokojowo wykorzystać einsteinowską formułę E=mc2 JKM napisał na swoim blogu: "ja bym zrobił bombę".

Tak można doje*ać tutaj
    Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja
    Wpisy
    2
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

To co dotychczas naprodukowaliśmy liczy się, czy tylko to, co powstanie od chwili ogłoszenia tego zacnego i miłe wieści niosącego tematu? (zwłaszcza, że myślałem kiedyś o "Wielkich mitach" )

Użytkownik
    Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

To, co powstanie - inaczej akcja nie ma sensu.
    Ty, Nieuchwytny, pozostaniesz dla Mnie takim jedynie dopóty, dopóki nie zdobędę siły, by Cię złapać i nazwać mym własnym. Nie zrzekam się Siebie dla Ciebie, lecz czekam, aż przyjdzie mój czas. Jeśli uznam, że mogę Cię dopaść, to wtedy Mnie popamiętasz!

Domyślnie

Cytat Napisał Dezerter Zobacz post
    Kto głosuje? Administracja? Uczestnicy konkursu? Wszyscy użytkownicy? Jakieś jury(kto)?
    Demokrację to my gwałcimy aż piszczy. Łamiemy wszelkie standardy Unii Europejskiej i sami wybieramy zwycięzców (czyli zarząd Frizony wybiera). Niemniej jednak na pewno będziemy mieli na uwadze wszelkie opinie Użytkowników, po prostu nie chcę zamienić tego konkursu w bezsensowną wyliczankę słupkową "kto więcej głosów dostał, kto ma większy słupek". Na pewno nie będzie tak, że godna twórczość pozostanie bez nagrody. Nam w końcu też zależy na tym, aby nagradzać te najcenniejsze dzieła, bo wpływa to na wyższy poziom Frizony.

Cytat Napisał K.Z.K.G. Zobacz post
    To co dotychczas naprodukowaliśmy liczy się, czy tylko to, co powstanie od chwili ogłoszenia tego zacnego i miłe wieści niosącego tematu? (zwłaszcza, że myślałem kiedyś o "Wielkich mitach" )
    Tylko to, co powstało obecnie. Starocie się nie liczą. Ten konkurs ma również za zadanie zmusić do ciekawej twórczości Frizonowiczów.

EDIT:
    No, widzę, że Kiszka mnie ubiegł słuszną uwagą w tej sprawie.

Tak można doje*ać tutaj
    Wpisy
    2
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

Zaraz, zaraz, jak Zarząd wybiera to nie godzi się, by ktoś z Zarządu startował (albo chociaż nie powinien głosować na siebie)? Uściślijcie.

Wszystko zresztą utrudniacie. Tyle moich pięknych, starych tekstów przepadło z kretesem A ostatnio mam coś w rodzaju niemocy twórczej.

No nic, wpierw uściślij jak to z wyborem Zarządu, a później będę myślał czy opłaca się cokolwiek pisać, czy po prostu będę się wyżywać ulewając innych (te ostatnie słowa to żart, jakby co )

Domyślnie

Nie rozumiem w czym widzisz problem. Zarząd jest spory. Najwyżej osoby z zarządu, których prace startują w konkursie nie będą miały nic do gadania w kwestii ich własnych prac. Wybór nie będzie polegał na głosowaniu, a na szczegółowym omawianiu w gronie zarządu - będziemy brali każdą wartościową uwagę Użytkowników, wszystko weźmiemy do kupy i w ten sposób wyjdą nam najobiektywniejsze wyniki.

Ja od razu zaznaczam, że jako osoba o największej sile decyzyjnej nie zamierzam startować w tym konkursie. Natomiast nie widzę przeszkód, by inni z Zarządu startowali. Ich start spowoduje tylko, że nie będą mogli się wypowiadać nt. swoich prac podczas wybierania zwycięzców. Tyle. Zasady proste.

Tak można doje*ać tutaj
    Wpisy
    2
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

Oki, w takim razie jak mnie natchnie, postaram się stanąć w szranki

czyli G, admin
    Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja
    Wpisy
    1
    Siła Reputacji
    11

Domyślnie

Ale czemu od razu tak dużo książek i tak mało czasu? Do ferii wiosennych nie można by wydłużyć albo zrobić kilku edycji konkursu?
    Gdy całe życie poświęciło się na szukanie prawdy, spostrzega się, że lepiej by było użyć je na czynienie dobra.
    Henri Bergson

Domyślnie

Super konkurs. Sam też postaram się coś umieścić, może nawet dwa teksty.
    KZKG, kredki w ręce i do roboty!

Użytkownik
    Reputacja Reputacja

Siła Reputacji
    3

Domyślnie

Malo czasu i ksiazki slabe Proponowalbym konkurs w skali rocznej. Sama idea napedzania twroczosci na +.

Domyślnie

Norbert, Kacper, Kuba, kręcimy coś w ten weekend?

Użytkownik
    Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Cytat Napisał Baska Zobacz post
    Malo czasu
    Popieram.
    Ty, Nieuchwytny, pozostaniesz dla Mnie takim jedynie dopóty, dopóki nie zdobędę siły, by Cię złapać i nazwać mym własnym. Nie zrzekam się Siebie dla Ciebie, lecz czekam, aż przyjdzie mój czas. Jeśli uznam, że mogę Cię dopaść, to wtedy Mnie popamiętasz!

Użytkownik
    Wpisy
    12
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Jak dacie czas do miesiąca maja to wezmę udział
    Prędzej nie dam rady, nie że bym nie mógł po prostu jestem leniwy

Użytkownik
    Reputacja
    Siła Reputacji
    0

Moderator
    Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja Reputacja
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

Rok to trochę za dużo, ale powinno być minimum miesiąc. Choć mnie to i tak nie dotyczy, nigdy nie mam pomysłu na tekst.

Tak można doje*ać tutaj
    Wpisy
    2
    Siła Reputacji
    7

Tak można doje*ać tutaj
    Wpisy
    2
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

Tej, wiara piszcie, bo drętwo na razie.

Tekst nie jest "tylko na Frizonę" (sprawdziłem ), więc wrzucam swój na bloga jeszcze. I tak miał premierę na Frizonie, jakby co A temat gorący nadal...

Użytkownik
    Wpisy
    12
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Może dodatkowo dajcie info na inne wolnorynkowe strony jak korespondent.pl czy prokapitalizm.pl albo innych tego typu
    Wydaje mi się że w ten sposób jest możliwość ugotowania dwóch ajntopfów na jednym ogniu mam na myśli uczestników konkursu wraz z promocja Frizony.
    "Być poznaniakiem - rzecz wielce prosta! Wystarczy w Poznaniu się urodzić, na stałe w Poznaniu zamieszkać, albo płacić podatki w tutejszym urzędzie skarbowym [...] A Poznańczyk? Nie próbuj Drogi Czytelniku tego słowa pojąć wyłącznie rozumem. Spróbuj raczej wczuć się w jego sens, mając wszelako na względzie rzecz najważniejszą: na zaszczyt bycia Poznańczykiem trzeba sobie zasłużyć."
    http://i42.tinypic.com/15fhzm1.png

Moderator
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Ja zgłoszę coś, nad czym właśnie pracuję, ale jako że czasu jest mało, zrobię to najpóźniej, jak będzie można
    Libertas Veritas Honor

Domyślnie

Cytat Napisał alan Zobacz post
    Może dodatkowo dajcie info na inne wolnorynkowe strony jak korespondent.pl czy prokapitalizm.pl albo innych tego typu
    Wydaje mi się że w ten sposób jest możliwość ugotowania dwóch ajntopfów na jednym ogniu mam na myśli uczestników konkursu wraz z promocja Frizony.
    No jasne, ale fajnie by było gdyby czasem jacyś Frizonowicze sami wyszli z taką inicjatywą Mój czas nie jest z gumy, no i nie mam 100 rąk by to wszystko ogarniać. Czasem naprawdę przydałaby się pomoc jeśli chodzi o reklamę / przedostawanie się informacji Frizony na zewnątrz.

(to tak ogólnie do wszystkich )

Użytkownik
    Reputacja Reputacja
    Siła Reputacji
    2

Domyślnie

Tu macie komiksy i animacje, które w tym roku wygrały konkurs FOR, może kogoś to natchnie.

http://www.for.org.pl/pl/konkurs-na-komiks-2010

Tak można doje*ać tutaj
    Wpisy
    2
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

Tej no wiara, co to za bojkot? Nie lubicie czytać, nie chce Wam się czy jak?
    Katolicy dostają złoty talent Prawdy i starają się go pomnożyć albo chociaż przechować. Wszelkiej maści wolnomyśliciele drukują liczne nominały i starają się przykryć talenty papierem z ogromną ilością cyfr - ale ostatecznie przychodzi czas rozliczenia i okazuje się, co tak naprawdę jest więcej warte.

-Toż prawicowe jest odchylenie!
    -Zdania swojego za nic nie zmienię!

Redaktor
    Reputacja Reputacja Reputacja

Siła Reputacji
    5

Domyślnie

Zgłaszam do konkursu:
    http://frizona.pl/threads/4153-Karol...3487#post73487

Bo zawsze chciałem dowiedzieć się czegoś o nowozelandzkich reformach.

Użytkownik
    Wpisy
    12
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Cytat Napisał Norbert Kaczmarek Zobacz post
    No jasne, ale fajnie by było gdyby czasem jacyś Frizonowicze sami wyszli z taką inicjatywą Mój czas nie jest z gumy, no i nie mam 100 rąk by to wszystko ogarniać. Czasem naprawdę przydałaby się pomoc jeśli chodzi o reklamę / przedostawanie się informacji Frizony na zewnątrz.

(to tak ogólnie do wszystkich )
    Dobrze Norbert ale jako szeregowy użytkownik nie czułem że mam jakieś zezwolenie na takowe działanie w imieniu () administracji. Teraz będę się starał czynić co mogę ku promowaniu
    "Być poznaniakiem - rzecz wielce prosta! Wystarczy w Poznaniu się urodzić, na stałe w Poznaniu zamieszkać, albo płacić podatki w tutejszym urzędzie skarbowym [...] A Poznańczyk? Nie próbuj Drogi Czytelniku tego słowa pojąć wyłącznie rozumem. Spróbuj raczej wczuć się w jego sens, mając wszelako na względzie rzecz najważniejszą: na zaszczyt bycia Poznańczykiem trzeba sobie zasłużyć."
    http://i42.tinypic.com/15fhzm1.png

Moderator
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Zgłaszam do konkursu

http://frizona.pl/threads/4152-Ayn-R...C5%82o?p=73483

Dodano:

Cytat Napisał Aregirs Zobacz post
    Ja zgłoszę coś, nad czym właśnie pracuję, ale jako że czasu jest mało, zrobię to najpóźniej, jak będzie można
    To było o czymś innym, nie zdążyłem tej pracy skończyć.
    Libertas Veritas Honor

Domyślnie

4 osoby odważyły się nadać pracę na konkurs. BRAWA! Za twórczość i chęć. Czasu było niewiele, a jednak tym osobom udało się spłodzić coś sensownego.

Nagrody w postaci wybranej przez siebie książki otrzymują 2 osoby:

K.Z.K.G. oraz Iulius

Wielkie gratulacje za dobrą twórczość! Ale gratulacje należą się również 2 pozostałym uczestnikom. Ich prace były również dobre, niemniej jednak praca Aregirsa stanowczo za krótka, by mogła ubiegać się o nagrodę, a wiersz Dantego musiałby być bardziej podciągnięty.

Konkurs będziemy powtarzać już niedługo. Tym razem termin składania prac będzie dłuższy. Zachęcam uczestników tego konkursu (Aregirsa do napisania swego wielkiego dzieła, którego nie ukończył i Dantego do pisania większej ilości wierszy) oraz nowych uczestników!

Jeszcze raz gratuluję dobrej pracy Dantemu, K.Z.K.G., Iuliusowi, Aregirsowi i zachęcam Was do częstszej twórczości!

Cytat Napisał alan Zobacz post
    Dobrze Norbert ale jako szeregowy użytkownik nie czułem że mam jakieś zezwolenie na takowe działanie w imieniu () administracji. Teraz będę się starał czynić co mogę ku promowaniu
    Eee no. Przecież Frizona to przede wszystkim środowisko, a nie jakaś sztywna administracja w garniturkach Każdy Frizonowiec przecież może w imieniu całej Frizony jakoś rozsądnie Frizonę reklamować, czy informować "na zewnątrz" co ciekawego się tu dzieje. Do takich rzeczy przecież nie potrzeba żadnej zgody - zresztą to by było bez sensu

czyli G, admin
    Wpisy
    1
    Siła Reputacji
    11

Domyślnie

Kwestie marketingu można konsultować ze mną
    Gdy całe życie poświęciło się na szukanie prawdy, spostrzega się, że lepiej by było użyć je na czynienie dobra.
    Henri Bergson

Tak można doje*ać tutaj
    Wpisy
    2
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

Dziękuję, dziękuję, ja...<głos załamuje się ze szczęścia>...ja nie wiem, co powiedzieć. A nie, w sumie wiem. "Wielkie mity wielkiego kryzysu".

Dziękuję organizatorom konkursu, jak i rywalom, dzięki którym konkurs był większym wyzwaniem. Można powiedzieć, że przetarliśmy szlaki w okolicznościowych publikacjach. A dostanie książki to przyjemna okoliczność
    Katolicy dostają złoty talent Prawdy i starają się go pomnożyć albo chociaż przechować. Wszelkiej maści wolnomyśliciele drukują liczne nominały i starają się przykryć talenty papierem z ogromną ilością cyfr - ale ostatecznie przychodzi czas rozliczenia i okazuje się, co tak naprawdę jest więcej warte.

-Toż prawicowe jest odchylenie!
    -Zdania swojego za nic nie zmienię!

+ Odpowiedz na ten temat